fbpx

tečaji in delavnice

Barist

Mariposa trening center  izvaja osnovni tečaj za vrhunske profesionalne bariste. Če je vaša strast postati odličen ustvarjalec vrhunske kave, boste v Mariposa trening centru lahko od najboljših profesionalnih baristov pridobili osnovno strokovno znanje na področju profesionalnega barista. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

mariposa trening center
mariposa latte art

Latte art

Latte art je usposabljanje, ki ga izvaja Mariposa trening center in je namenjen vsem, ki bi radi znali praktično ustvariti čudovite vzorce iz mleka na kavi. Umetnost risanja po kavi se boste naučili od profesionalca z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami in priznanji s področja umetnosti latte art. Z neverjetnimi vzorci, ki jih  boste znali ustvarjati s pomočjo risanja z mlekom po kavi, boste navdušili svoje bližnje, sodelavce in vaše goste. Sprejmete izziv? Pridružite se nam.

Praženje vrhunske kave

Vrhunska kava nastane tako, da je pravilno pridelana, ročno pobrana in ročno sortirana in pravilno pražena. Načina praženja, ki je zelo natančno opravilo, pa da kavi svojstven in značilen okus, ki ga ustvarite sami. Zato nastajajo manjše pražarne, ki se posvečajo praženju lastne, vrhunske kave zase in za goste. Mariposa trening center izvaja osnovni tečaj za vse, ki hočete postati strokovnjaki praženja vrhunske kave z več okusi. To boste dosegli tako,  da boste znali kavo spražiti svetlo ali srednje za najboljši okus. Trening je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Predznanje ni potrebno.

prazenje kave
coupping senzorika

Cupping: senzorika

Cupping ali senzorika je okušanje kave. Ali ste vedeli, da ima  vsaka kava, ki je skrbno pridelana na butičnih kmetijah, svoj okus? Pa ne samo to, na okus kave vplivajo tudi vreme, podnebje in sezona. Zato se kava z različnih kmetij z vsega sveta tako zelo razlikuje med seboj. Mariposa trening center organizira kakovostno in celostno delavnico, na kateri boste praktično okušali tradicionalne kave in vrhunske kave svetovno priznanih butičnih kavnih kmetij. Osrednja tema delavnice je senzorika, kjer se boste poglobili v iskanje izvrstnih okusov, ki jih različne vrhunske kave nudijo.

coupping senzorika
mariposa individualno svetovanje
mariposa individualno svetovanje

Individualno svetovanje

Individualno svetovanje je namenjeno tistim, ki se ukvarjate s profesionalno prodajo kave. Gotovo ste opazili trend, da  okus uporabnikov glede priprave kave postaja vedno bolj zahteven. Stranke so neizprosne in hočejo kavo, ki so jo okusile pri vrhunskem baristu. In prav je tako, saj se kavna industrija le tako lahko nenehno razvija naprej, da iščemo nove, inovativne pristope do vrhunske kavne izkušnje.

Da boste svojo storitev ponujali na najvišjem nivoju, si zagotovite termin za individualno svetovanje s profesionalnim baristom z dolgoletnimi izkušnjami. Člani tima Mariposa trening centra se nenehno izpopolnjujemo na vseh področjih priprave kakovostne kave, kar zajema izbiro kakovostne kave na kmetijah, skladiščenje, praženje, mletje in uporabo različnih tehnik priprave ter okraševanja končnega izdelka. Za majhno skodelico kave, ki jo spijete z užitkom, stoji veliko truda, ljubezni in znanja. Osvojite ga.