o nas

Pražarna

Šaranovičeva cesta 25a
1230 Domžale

pon – sob

po predhodnem dogovoru

Kontakt

+386 41 299 275
info@mariposacoffee.si

filter kava barista

Klemen Maček

Ustanovitelj Mariposa Coffee

Čarovnik za praženje. Kavni strokovnjak za iskanje popolnega okusa kave. Šolal se je v Italiji in pri Specialty Coffee Association, nato pa svoje znanje nadgrajeval z semiraji in delavnicami po svetu.

Nagrade, priznanja & dosežki

Rojstvo Mariposa Coffee Roasters

Pot se je začela leta 2018 z odprtjem lastne kavarne. Spoznali smo, da o kavi praktično nimamo znanja, zato smo se začeli udeleževati izobraženanj za bariste v tujini. Ugotovili smo, da je pri nas zelo težko dobiti dobro kavo in še težje, da dobro kavo pripravijo v kavarni. Zato smo se zaradi želje po novem znanju o kavi včlanili v SCA (Specialty Coffee Association) skupnost. Pridobljeno znanje nas je tako navdušilo, da smo se podali na skupno poslovno potovanje raziskovanja kave. Leta 2020 smo pričpeli z lastno pražarno kave pod imenom Mariposa Coffee Roasters, kjer ponujamo sezonsko kavo najvišje kakovosti v razredu specialty coffee in zdaj naše izkušnje z veseljem delimo tudi z drugimi.

Naša želja je, da ljudem pokažemo kavo na višjem nivoju uživanja. Za Mariposa Coffee Roasters je kava veliko več, kot grenkoba in okus po premočnem praženju. Zdaj vemo, da se v ozadju skriva skrivnost bogatih okusov, kar želimo deliti z vami. Različni okusi po sadju, cvetlicah, kislinah, kruhu in orehih, da, vse to je kava, ki ne potrebuje mleka ali sladkorja, da bi bila dobra. Ste vedeli, da ima lahko kava tak okus in da je to dejansko prava kava? Novo doživetje vas bo presenetilo ravno tako, kot je nas, ko smo se pdali v kavno pravljico.

Poskusite čarobnost okusov Mariposa Coffee Roasters in domače, tople postrežbe z veliko znanja in strasti.

Nam želite poslati sporočilo

Ta kontaktni obrazec je deaktiviran, ker ste zavrnili sprejem storitve Google reCaptcha, ki je potrebna za preverjanje vseh sporočil, poslanih z obrazcem.