Profil okusa
Praženje



Poreklo kave
Regija
Guji and Yirgacheffe
Proivajalec
Več manjših kmetij
Sorta
Heirloom
Višina rasti
2000 m.n.v.
Procesna metoda
Washed
Zgodba
Yirgacheffe se nahaja na jugu Etiopije in se pogosto šteje za rojstni kraj kave. Veliko odličnih kavnih lotov prihaja s tega območja, saj vsebuje priljubljena območja Worka, Aricha, Koke, Konga, Beloya in znani Chelelektu.
Kava Acacia je poimenova po nacionalnem drevesu Etiopije in prihaja od malih kmetov v regijah Yirgacheffe in Guji. Sladek, sadni profil Etiopske kave je izbran tako, da predstavlja klasične okuse nekaterih najbolj priznanih etiopijskih regij za proizvodnjo kave. Kava Acacia je odraz skupnosti manjših kmetijo, ki so značilni za pokrajino proizvodnje kave v Etiopiji.

V teh južnih regijah Etiopije kmetje pobirajo kavo selektivno in ročno obirajo samo zrele češnje. Nabiralci se menjajo med drevesi vsakih osem do deset dni in izberejo le češnje, ki so v vrhuncu zrelosti. Kavi se odstrani ovoj in se ročno pere v cementnih kanalih na javnih pralnih postajah. Po končani fermentaciji v vodi, se uporabljajo lesene lopatice za popolno izpiranje kave. Kavo nato položijo na dvignjene postelje in pustijo, da se suši na soncu.
Morda vas zanima tudi
-
Mešanica Papilio
€9,00 z ddv -
Etiopija Acacia, washed
€11,50 z ddv -
Gvatemala los Arroyos, washed
€10,80 z ddv -
Hario v60 filtri (2)
€5,50 z ddv